IKEA roept luiertafel terug

Na meerdere ongelukken met een luiertafel van IKEA, vraagt IKEA klanten nu de luiertafel terug te brengen.
 


IKEA roept luiertafel terug

IKEA verzoekt alle klanten die een SUNDVIK commode/ladekast hebben gekocht om het omlaag geklapte onderdeel vast te maken met het meegeleverde veiligheidsbeslag. Wie het veiligheidsbeslag is kwijtgeraakt, kan contact opnemen met IKEA om gratis een nieuw veiligheidsbeslag te ontvangen. De ladekast is bedoeld om luiers van kleine kinderen te verversen. Na de luierperiode kan de commode worden gebruikt als ladekast.

Maar IKEA heeft drie meldingen ontvangen van incidenten waarbij het opklapbare onderdeel is losgeraakt en een kind van de commode is gevallen. 

“Veilige producten zijn altijd een prioriteit, We betreuren het ten zeerste dat er zich incidenten hebben voorgedaan.  We zijn opgelucht dat, voor zover we weten, de kinderen het goed stellen. IKEA heeft nu voorzorgen genomen en zal de communicatie rond het product verder verbeteren”, zegt Emelie Knoester, Business Area Manager van IKEA Kinderland.

Uit voorzorg kondigt IKEA een terugroepactie voor reparatie aan. Alle klanten die een SUNDVIK commode/ladekast hebben gekocht en die het veiligheidsbeslag kwijtgeraakt zijn, worden verzocht om naar IKEA te bellen om gratis een nieuw veiligheidsbeslag te ontvangen. De klanten hoeven geen kassaticket te tonen. IKEA is van mening dat het product veilig is als het wordt gebruikt zoals bedoeld en volgens de meegeleverde instructies.

Kijk voor meer informatie op www.IKEA.be of neem contact op met IKEA op 0800 15 003 (België) of 0800 66 222 (Luxemburg).