Planten in de kinderkamer

Met planten in de kinderkamer houd je de zomer een jaar lang vast. Maar is dat wel goed voor je kind?


Planten in de kinderkamer

Planten produceren zuurstof, wat voor een schonere lucht en betere nachtrust zorgt. Ideaal dus, ook voor baby’s! En dat is niet alles; ze zorgen voor betere concentratie, helpen tegen hoofdpijn, verminderen droge ogen en helpen bij problemen met de luchtwegen. Eigenlijk best gek dat we niet veel planten op kinderkamers zien. Want naast dat het gezond is voor onze kinderen, staat groen altijd leuk en gezellig in welke kamer dan ook.

Wil jij planten in de babykamer zetten? Let er dan wel goed op welke planten hiervoor geschikt zijn. Giftige planten zijn bijvoorbeeld geen goed idee! Baby’s ontwikkelen zich snel: ze zitten met hun grijpgrage handjes overal aan en stoppen alles in hun mond.

Hier zijn drie planten die ideaal zijn voor de kinderkamer:

1. Peperomia (obtusifolia)

Deze plant kan behoorlijk groot worden en sterft niet gelijk als je ‘m een keer water vergeet te geven. De mooie gevormde bladeren werken daarnaast heel luchtzuiverend.

2. Krulvaren

Heb je nog een grote, lege hoek te vullen? Dan is de krulvaren precies wat je nodig hebt. Deze plant wordt behoorlijk groot, ziet er fantastisch uit en kun je zonder problemen inslikken, mocht er een ongelukje gebeuren.

3. Sanseveria 

Beter bekend als vrouwentong zet deze plant alles op alles zet om de luchtvochtigheid in je huis op orde te krijgen, zodat ook je huid, ogen en luchtwegen van de plant kunnen genieten. Ze zet giftige stofjes namelijk om in zuurstof. En dan is ze ook nog eens ijzersterk en makkelijk.

Als je dan ook nog de ontzettend leuke plantenpotten bekijkt die je nu in de winkel kan vinden, is er geen reden meer om langer te wachten: haal nu die planten voor de kinderkamer!