Tips voor jongensmama's

Het is wetenschappelijk bewezen dat jongens die een goede relatie met hun moeder hebben, gelukkiger worden. Hoe help jij je zoon gelukkig worden?


Tips voor jongensmama's

Met deze vijf tips zou jij als moeder je zoon kunnen helpen een gelukkiger mens te worden. Want het is nu wetenschappelijk bewezen; het geluk van je zoon heeft veel te maken met de relatie die hij als baby en kleuter met jou (zijn moeder) heeft!

1. Vertel hem dat je van hem houdt en leer hem dat ook hardop te zeggen.  Moeders die hun zoon regelmatig zeggen dat ze van hem houden en zonen die leren hardop te zeggen dat ze van hun moeder houden, hebben later hogere slaagkansen in de liefde. Want door hardop over gevoelens te praten, leer jij je zoon empathisch denken. En dat komt elke mens ten goede!

2. Neem tijd voor jezelf. Jongens kunnen luid en wild zijn. Als je als moeder goed uitgeslapen bent en je eigen vrije tijd hebt, kan je er veel beter tegen als je zoontje met veel rumour door het huis sprint. Uitgeslapen en tevreden moeders laten kinderen kinderen zijn.

3. Lach samen! Maak een lijstje met 10 grappige dingen die jullie willen ondernemen. Onder de douche met een paraplu? Zelf chocolade maken en die dan samen opsmullen? Een grapje uithalen met opa en daar een filmpje van maken? Maak lol samen en zorg dat je kind steeds opnieuw aan die grappige momenten samen denkt.

4. Maak zo weinig mogelijk ruzie in het bijzijn van je kind. Het schijnt dat een jongetje dat met negen maanden geconfronteerd wordt met ruziënde ouders rond de achttiende maand last kan krijgen van slaapproblemen. Jongens zijn erg gevoelig voor stress tussen ouders en reageren al snel met agressie. Vermijd stress als je jongens nog klein zijn en kies ervoor irritaties uit te praten bij een etentje buitenhuis.

5. Ieder kind is anders en ieder kind heeft behoefte aan een ander soort aandacht. De wetenschap heeft er zelf aanwijzingen voor gevonden dat kinderen wier ouders de opvoeding aan hen aanpasten,  de helft minder last hebben van angst en depressies als kinderen met heel strenge ouders.