Hoe kies je de juiste kleuterrugzak?

Zoveel keuze in boekentassen! Hoe kies je de juiste boekentas voor een kleutertje?


Hoe kies je de juiste kleuterrugzak?

Als je voor je kleuter, die voor het eerst naar school gaat, een boekentas kiest, zijn er zeker enkele punten waar je op wil letten:

1. Een rugzakje is de ideale opstap naar een echte boekentas later. Zorg ervoor dat het rugzakje gemakkelijk open- en dichtgaat. Met een gemakkelijke sluiting kom je een heel eind. Velcro- of ritssluitingen zijn ideaal, want kleuters krijgen die snel open en weer dicht. Vermijd kliksystemen die niet aangepast werden aan kleine vingers.

Trolleys zijn zwaarder om te dragen en het in- en uitschuiven van de handgreep is niet altijd makkelijk voor een kleutertje.

2. Neem je kind mee naar de winkel wanneer je een boekentas of rugzak gaat kopen. Niet alleen kan je dan testen of die gemakkelijk open- en dichtgaat, maar je zoon of dochter zal de tas ook gemakkelijker herkennen op school.

3. Wat moet er in je rugzakje passen? Een brooddoos, 1 of 2 fruit- of koekendoosjes, een drinkbus, reservekledij en een heen- en weerschriftje of een mapje dat de school soms meegeeft.

4. Een extra borstriempje zorgt ervoor dat de schouderriemen niet van de schouders van je kleintje schuiven en dat het gewicht evenredig verdeeld wordt. Kleuterscholen die veel naar buiten gaan, zoals de alternatieve methodescholen, vragen ouders in het bijzonder hierop te letten bij de aankoop.

5. Schrijf de naam van je kind en jouw telefoonnummer op de rugzak.

Foto: Kleinezebra.com