Is de naam van jouw kind uniek?

Eindelijk heb je een voornaam voor je baby! Maar is die wel zo uniek als je denkt?


Is de naam van jouw kind uniek?

De zoektocht naar de perfecte babynaam is niet gemakkelijk. Je wil een gemakkelijk uitspreekbare voornaam, die je kind niet hoeft te delen met de helft van de klas. Maar hoe vind je zo'n unieke naam?

De VRT heeft een namenlijst on-line geplaatst waarin meer dan 19,200 namen die in 2018 in ons land voorkwamen, genoemd worden. Meer dan 12,000 namen uit die lijst zijn uniek en werden in 2018 slechts 1 keer aan een kind gegeven. Soms gaat het over een andere schrijfwijze, maar toch lijkt het erop dat de Belgen er goed in zijn voornamen te verzinnen die in de toekomstige kleuterklas nieuw zijn.

Tips om die ene, unieke naam te vinden:

1. Laat je niet meteen verleiden als je een bepaalde naam vindt die maar 5 x voorkwam in het voorbije jaar. Sommige voornamen kunnen op de gekste wijze gespeld worden. Denk aan Lilly, Lily, Lilli, Lili. Controleer de verschillende spelwijzen en laat je inspireren door de leukste combinaties die je dan ontdekt.

2. Schrijf slechts een paar letters neer van een naam die goed klinkt en laat je inspireren door de veelheid aan voornamen die je nu krijgt. Wij gaven Jul- op en dachten aan Julius, Julian of Jules voor een jongen. Meteen kregen we unieke namen als Anjuli, Julise, Juline voor een meisje. Die unieke jongensnaam; die zoeken we nog ;)

3. Ga in geen geval op je werk op zoek in de namenzoeker. De lijst is ontzettend traag en voor je het weet, loopt je baas te vloeken dat je niets gedaan krijgt. Liever 's avonds in de sofa ;)