Zo noem jij je herfstkind!

Wat is de perfecte naam voor een herfstkind?


Zo noem jij je herfstkind!

In de jacht op een originele babynaam laten ouders overal ter wereld zich inspireren door de seizoenen. De herfst met zijn prachtige, warme kleuren en de laatste zonnige dagen is dan ook in verschillende talen een ware inspiratiebron. Wij geven je graag de mooiste herfstnamen voor je baby. Kiezen maar!

Herfstnamen voor meisjes

Hazel is waarschijnlijk de meest bekende naam die gelinkt wordt aan de herfst. De reden daarvoor lgt bij Victoria Beckham, die haar enige dochter 8 jaar geleden deze naam gaf.

In het Engels klinken ook de herfstkleuren als prachtige meisjesnamen. Denk aan Amber, Aurelia (golden), Ruby, Ginger, Harmony, Brandy. Maar ook een op het eerste zicht eenvoudige naam als Autumn, October of Harvest, die allen aan de herfst doen denken, zijn prachtige meisjesnamen.

In het Frans wordt er regelmatig gebruik gemaakt van namen als Automne, Dalia. In Frankrijk inspireert men zich ook vaak op de heiligen van de herfstmaanden; laat je inspireren door namen als Remi, Tracy en Tara - afgeleid van de patroonheiligen uit de herfstmaand oktober.

Herfstnamen voor jongens

Na Game of Thrones kent iedereen wel de jongensnaam Jorah; Hebreeuws voor herfstregen. Ook voor jongensnamen kan je je prachtig laten inspireren door namen uit het 'gouden' seizoen. Herbst, Forrest, Orion (jager), Alon (eik), Asco (Es), Kiano (wind), Leo, Sorrel (roodgekleurd) en Fox zijn namen uit het Duits, Hebreeuws, Engels en Hawaiaans die aan de herfst doen denken.

Maar ook de herfstkleuren inspireren. In het Engels is Rusty een vaak voorkomende jongensnaam. En ook Phoenix en Blaze doen aan de rode herfstbladeren denken.

Erwan hoor je dan misschien niet zo vaak en heeft twee betekenissen; het verkleuren van de bladeren en het is de naam van een rode draak.