Wat wil jij later worden?

Zo belangrijk voor je kind zijn rollenspellen!


Wat wil jij later worden?

Kinderen houden er van om in de huid te kruipen van een ander persoon of karakter. Het rollenspel is een belangrijke spelvorm in de ontwikkeling van kinderen.  Kinderen spelen tijdens het rolspel de ‘echte wereld’ na. Ze ontwikkelen hierbij hun taalvaardigheden, ze leren de wereld kennen en ze ontdekken al spelend hoe je met elkaar moet omgaan. Ook ervaren ze hoe je materialen en gereedschappen kunt gebruiken en spelenderwijs zullen ze symbolen en tekens gaan begrijpen.

Plan Toys ontwikkelde heerlijk duurzaam speelgoed om rollenspellen te stimuleren. Kapper, tandarts, dierenverzorger, visagiste ... het hoeft niet altijd een arts te zijn!

Plantoys is het bewijs dat duurzaam en plezant prima hand in hand gaan. Dit populaire merk uit Thailand produceert al decennia lang duurzaam, superfijn speelgoed enkel en alleen met duurzame materialen. PlanToys is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van rubberhout en afval wil herleiden tot het minimum. Het hout is afkomstig van rubberbomen die niet langer rubber produceren. Om het puur te houden, werden de jaren voor de kap geen chemische meststoffen gebruikt. Bij het maken van houten speelgoed blijven vaak kleine stukjes resthout over. Bij PlanToys niet. De takken van oude rubberbomen en het afval dat overschiet na het maken van het basis houten speelgoed wordt versnipperd en verwerkt tot Planwood, daar maken ze badspeelgoed van. Verder wordt het speelgoed gekleurd met ecologische pigmenten. Dat is niet alleen veilig voor kinderen maar opnieuw goed voor het milieu. Dit is dus echt een speelgoedfabrikant die tot in de details zorgt draagt voor onze planeet.

Foto: dekleinezebra.be