Duurzame babycollectie bij H&M

De kledinggigant wil duurzamere collecties bieden, ook voor baby's!


Duurzame babycollectie bij H&M

Steeds meer kledingfabrikanten doen hun best duurzame mode aan te bieden. H&M deed dat al langer voor volwassenen. Nu is er ook een duurzame babycollectie voor de allerkleinsten! Overalls, truitjes en wollen broeken uit biologisch katoen en natuurlijke materialen als wol, zijn de kern van de babycollectie.

H&M wil tegen 2030 100% gerecycleerde of andere duurzaam geproduceerde materialen gebruiken. Al hun producten worden gemaakt door onafhankelijke leveranciers, vaak in ontwikkelingslanden waar de aanwezigheid van H&M echt een verschil kan maken. Zij proberen te helpen bij het creëren van banen en onafhankelijkheid, met name voor vrouwen— om op die manier mensen uit de armoede te halen en dragen zo bij aan economische groei. Zij werken alleen met leveranciers die mens en milieu respecteren en bereid zijn met ons samen te werken om hun werkwijzen te verbeteren. Alle leveranciers en fabrieken moeten onze strikte 'Sustainability Commitment' ondertekenen, een overeenkomst waarin onder andere alle vereisten staan voor eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden voor iedereen en worden nauwkeurig gecontroleerd. Op onze wereldwijde productiekantoren zijn gespecialiseerde medewerkers op het gebied van duurzaamheid werkzaam, om ervoor te zorgen dat de 'Sustainability Commitment' wordt nagekomen.

Ook jij kunt het milieu helpen en mode duurzamer maken. Breng ongewenste kleding of huishoudtextiel naar een H&M-winkel en ze zullen opnieuw worden gedragen, worden hergebruikt of gerecycleerd.