Grootmoeder bevalt van baby

Een 67-jarige grootmoeder beviel vorige week van een meisje. 


Grootmoeder bevalt van baby

Een 67-jarige grootmoeder in Oost-China is bevallen van een meisje. Daarmee is ze de oudste Chinese die via een natuurlijke zwangerschap een kind ter wereld brengt, al moet dat nog bevestigd worden. Tian is vrijdag met een keizersnede bevallen in de kraamkliniek in Zaozhuang, melden lokale media. Over de verwekking van het meisje wisten de artsen niets te zeggen, want de vrouw was al zwanger toen ze contact opnam met het ziekenhuis.

Als bevestigd kan worden dat het om een natuurlijke zwangerschap ging, is er sprake van een wereldrecord. Volgens het Guinness Recordboek draagt een Britse die in 1997 op 59-jarige leeftijd beviel nu de titel van oudste vrouw die bevallen is van een kind dat op natuurlijke wijze verwekt werd. Dawn Brooke werd onverwacht zwanger van haar 64-jarige man en dacht eerst dat ze kanker had, en dat er in haar buik een gezwel groeide. 

Met behulp van in-vitrofertilisatie (IVF) gaat het wereldrecord naar de Indische Erramatti Mangayamma. Zij beviel dit jaar in september op haar 74ste van een tweeling. Het echtpaar uit India, 74 en 78 jaar oud als de meisjes geboren werden, had op 5 september een internationale opschudding teweeggebracht, toen hun baby's - verwekt door een donorei - met een keizersnede gezond op de wereld kwamen. De arts die de zwangerschap heeft afgehandeld, houdt vol dat hij misleid is en geloofde dat de moeder 60 was. Het koppel probeerde meer dan 57 jaar zwanger te worden. In India is er geen wetgeving die reguleert tot op welke leeftijd en in welke condities IVF mogelijk is. De arts beslist er of hij iemand helpen wil.