Koppel moet IVF-baby's afgeven

Een koppel uit New York gaat door een nachtmerrie; zij moesten beide IVF-baby's afgeven nadat een fout van het ziekenhuis uitgekomen was. 


Koppel moet IVF-baby's afgeven

Een Aziatisch echtpaar uit New York heeft hun twee pasgeboren zoontjes moeten afstaan nadat bleek dat ze biologisch gezien niet van hen waren. De ivf-kliniek waar het echtpaar naartoe was gegaan had, door een fout, embryo's van twee andere paren gebruikt.

Toen bij de bevalling in maart van dit jaar bleek dat de twee pasgeboren jongens niet Aziatisch waren, kwam de fout aan het licht. De DNA van de kinderen werd onderzocht en de jongens bleken biologisch niets met de draagouders te maken hebben en zelfs de kinderen zijn biologisch niet verwant. Al snel werden genetische links gevonden met andere paren die klant waren bij het IVF-centrum. 

De Aziatische ouders werden verplicht de kinderen af te staan aan de biologische ouders. Het echtpaar, wat de kinderen geboren heeft, heeft nog altijd geen idee wat er met hun eigen embryo's is gebeurd. Zij klagen de ivf-kliniek nu aan, onder meer voor nalatigheid. Het paar had meer dan 100,000 US dollar uitgegeven om in deze privaatkliniek behandeld te worden. Een eerste IVF-poging in het ziekenhuis was niet gelukt, de tweede poging eindigde in een zwangerschap, de geboorte van de tweelingen en het drama waarbij ze beide kinderen moesten afgeven.