Squid Game: De serie die excessen veroorzaakt op de speelplaats.

Squid Game, deze fictieve serie die een wereldwijd succes kent, is teruggekeerd naar onze realiteit, vooral bij onze kinderen.


Squid Game: De serie die excessen veroorzaakt op de speelplaats.

Squid Game : de serie die volwassenen weer in kinderspelletjes laat duiken.

Het principe van de serie is simpel :  mensen met schulden ontmoeten elkaar om kinderspelletjes te spelen. Ook het doel is simpel: verdien en win geld met dodelijke spellen. Met elke aflevering neemt het aantal deelnemers af en daardoor stijgt de jackpot. Squid Game is momenteel de meest bekeken serie ter wereld. Deze survivalgame is al meer dan een maand populair op Netflix.

Gevallen van geweld op een Belgische school

Het was in België, in de stad Erquelinnes, dat dit spel op de speelplaats verschenen na het wereldwijde succes van de serie. In de school van dit stadje wilden kinderen bepaalde scènes uit de serie reproduceren (verboden voor onder de 16 jaar!) Een spelonderdeel is  1,2,3 zon. Het verschil hier is dat de verliezers niet worden geëxecuteerd, maar geslagen met een koord door andere kameraden ...

De betrokken school nam heel snel het woord op sociale netwerken om deze daden aan de kaak te stellen. In een Facebook-bericht vragen ze ook aan ouders om mee te werken, zodat dit niet nog een keer gebeurt.

De verantwoordelijkheid van ouders bij dit soort spelletjes :

Hoewel er geen kritische consequentie was aan het einde van dit duistere verhaal, rijst er een probleem: hoe kan een gewelddadige serie die verboden is voor onder de 16 jaar zo bekend zijn op een speelplaats? Natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van de ouders om toezicht te houden op hun kinderen en hun buitenschoolse activiteiten. De CSA (Superior Audiovisual Council) definieert televisie als "een educatief instrument, een middel om zich open te stellen voor de wereld, een onvervangbaar kennisinstrument". Het kan daarom verstandig zijn om ze toegang te geven tot televisie, terwijl ze ouderlijk toezicht instellen op de inhoud die ze kunnen bekijken.