Ik bereken zijn groeicurve

Uw baby is geboren. Je vraagt je af of je baby voldoende groeit? Drinkt hij of zij wel voldoende? Hoe groot wordt hij als volwassen man? Of als volwassen vrouw?

Het meten en wegen van je kind tijdens de eerste twee maanden vertellen je ontzettend veel over zijn of haar latere groeicurve.

Groeit je baby goed ? Volg zijn groeicurve

cm
kg
Een lengtemaat toevoegen
Hoe werkt dit?

Groeicurve gewicht

Groeicurve lengte

 

Hoe werkt dit?

De groeicurve geeft je de mogelijkheid de groei van je kindje perfect te volgen en problemen met het gewicht of de lengte snel te detecteren.

Duid aan welk geslacht je kind heeft en vul de geboortedatum in. Daarna voeg je de datum, het gewicht en de lengte toe. Je groeicurve verschijnt al snel.

Als jouw kind uiteindelijk op het 50ste percentueel van de groeicurve valt, loopt de ontwikkeling van jouw kind gelijk met dat van leeftijdsgenoten.
Als de groeicurve aangeeft dat je kind zich eerder op het 85ste percentueel bevindt, dan is je kind groter of dikker dan 85% van zijn leeftijdsgenoten.
Duid de groeicurve aan dat je kind eerder op het 15de percentueel ligt, dan betekent dit dat slechts 15% van de kinderen een gelijkaardige ontwikkeling hebben als jouw kind.