De 2de zwangerschapsweek of 4de week na je menstruatie

Je bent zwanger!! Proficiat!

Foetus: De bevruchte eicel is nu 1 mm groot.

Ook al weet je nog maar net dat je zwanger bent, jouw baby is nu 4 weken oud en kleiner dan een erwtje. Hoe ver je bent in je zwangerschap, wordt berekend vanaf de laatste menstruatie.

Jouw lichaam

De bevruchte eicel heeft zich ingenesteld in de baarmoederwand. Het kan zijn dat jij last hebt van vroege zwangerschapsverschijnselen of een innestelingsbloeding.

Tip van de week

Je zal al snel merken dat de gynaecoloog bij elk bezoek een nieuwe bevallingsdatum naar voor schuift. Het wondertje in jouw buik blijft immers verrassen.

Het is dan ook erg leuk een wedstrijd te organiseren onder je vrienden en familie aan wie je het nieuws vertelt. Welke bevallingsdatum wordt het?

Je kan zelf de bevallingsdatum berekenen op Baby.Be. Maar ook wij moeten toegeven dat enkel je kindje bepaalt wanneer het klaar is...

De ontwikkeling van je baby

In de volgende twee weken groeit de embryo ontzettend snel. De inwendige organen, zoals de nieren en de lever liggen al op hun plaats, de bloedcirculatie komt op gang en het ademhalingssysteem ontwikkelt zich. Vanaf dag 20 begint het hartje (bijna onhoorbaar) te kloppen en ontstaat er werkelijk leven in je lichaam! Wil je meer weten over je eerste zwangerschapsmaand? Surf dan snel naar Baby.Be!