De 30ste zwangerschapsweek en 32 weken na de laatste menstruatie

Zijn dit nu al weeën of zijn het oefenweeën?

Foetus: Je baby is nu ongeveer 40 cm lang.

Je bent nu echt aan het aftellen, waardoor je enkel nog met de baby en de bevalling in je hoofd zit! Vergeet de aanstaande papa niet... Betrek hem bij de zwangerschap en de geboorteplanning zodat hij net zo van jullie kindje kan houden als jij! Bespreek alvast nu of hij de navelstreng wil doorknippen?

Jouw lichaam

Hoe beter je geïnformeerd bent over het verloop van de bevalling en de pijn, hoe minder angstig je zal zijn (en daardoor heb je blijkbaar weer minder pijn). Met nog een paar weken te gaan, bereid je baarmoeder zich voor. Soms zijn de bewegingen zo hevig dat we ze verwarren met echte weeen. Als de contracties slechts 20 - 30 seconden aanhouden is het vals alarm!

Tip van de week

Waarom volg je geen cursus ter voorbereiding op je bevalling? Zo leer je ook andere zwangere mama’s kennen; leuk om elkaar na de geboorte met de kleintjes weer terug te zien!

De ontwikkeling van jouw baby

80% van de dag brengt je baby slapend door. Waarschijnlijk heb je al precies door op welke momenten van de dag je baby wakker is en actief en op welke momenten hij lekker slaapt.