De 32ste zwangerschapsweek of 34 weken na je laatste menstruatie

Een goede voorbereiding op de geboorte zorgt voor minder stress!

Foetus: In week 32 van de zwangerschap is je baby ongeveer 42 cm lang geworden en heeft een gewicht van rond de 1800 gram.

Zelfs als je kindje niet gedoopt zal worden, is het leuk een meter en peter te hebben. Heel wat gezinnen zien een meter of peter als adoptiefouder voor hun kindje als hen iets overkomt. Anderen verwachten van meter en peter voornamelijk geschenken en bezoekjes.

Jouw lichaam

Je baarmoeder is nu 30cm hoog en kan je daarom wat last bezorgen. Omdat de baarmoeder nu ongeveer 1 kg weegt, heeft ze de neiging om te dalen en druk uit te oefenen op je blaas. Je zal daardoor vaak moeten urineren. Je slaap kan verstoord worden omdat het moeilijk is een comfortabele positie te vinden, zeker als je voor je zwangerschap de gewoonte had om op je buik te slapen.

Tip van de week

Kies je geboortekaartjes nu. En maak je adressenlijst klaar. Print de etiketten met adressen alvast! In de dagen na je bevalling hebben jullie hier weinig tijd voor en je weet nooit of de baby niet te vroeg komt...

De ontwikkeling van jouw baby

De baby neemt nu dagelijks een grote hoeveelheid calcium op. Eet daarom dagelijks voldoende melkproducten en gepasteuriseerde melk zodat ook je eigen skelet en gebit voldoende onderhouden wordt.