De 33ste zwangerschapsweek of 35 weken na de laatste menstruatie

Aftellen!

Foetus: Je baby weegt vanaf week 33 ongeveer 2000 gram en is nu zo'n 43 cm lang.

Nu je voor je baby alles klaar hebt liggen, is het tijd om ook wat dingen voor jezelf in je valies te leggen. Neem een paar mooie pyjama’s en je gebruikelijke verzorgingsproducten mee. Vergeet de nodige documenten niet: je identiteitskaart, je bloedgroep, de laatste resultaten van analyses,...

Jouw lichaam

Je merkt misschien dat je borsten colostrum beginnen uit te scheiden, een transparante gelige vloeistof die je borsten in de laatste weken van je zwangerschap beginnen aan te maken. Als je ervoor kiest om borstvoeding te geven zal het de eerste voeding zijn die je baby binnenkrijgt. Dit is de belangrijkste moedermelk.

Tip van de week

Om te vermijden dat je iemand van je naaste familie vergeet te bellen na de geboorte, kan je gemakkelijkheidshalve een lijstje opstellen met de belangrijkste telefoonnummers. Wanneer je uit de bevallingskamer komt, kan je zo moe zijn dat je zelfs iemand van je naaste familie vergeet te bellen!

De ontwikkeling van jouw baby

Je baby is nu bijna klaar voor de bevalling, op de longen en het spijsverteringsstelsel na is het lichaam helemaal ontwikkeld en klaar voor de geboorte. Toch nog even blijven zitten!