De 34ste zwangerschapsweek en 36 weken na je laatste zwangerschap

Komt er ooit een einde aan die 9 maanden?!

Foetus: De baby is ongeveer 44 cm lang en weegt rond de 2200 gram.

Of de papa al dan niet aanwezig is bij de bevalling is een persoonlijke beslissing die hij zelf moet nemen en die je moet respecteren. De bevalling is immers een gebeurtenis die -letterlijk- het evenwicht van een man kan verstoren.

Jouw lichaam

Er zijn momenten waarop je echt wil dat er een einde komt aan je zwangerschap: je buik begint veel plaats in te nemen en je voelt waarschijnlijk druk, krampen en vage pijn in je onderbuik. Dit betekent dat de baby aan zijn ’afdaling’ begonnen is en dat de gewrichten van het bekken zich verschuiven om plaats te maken.

Tip van de week

Stap nu naar de supermarkt en koop de verzorgingsproducten die je in de eerste weken nodig hebt. Na de geboorte heb je immers weinig zin en tijd de deur uit te gaan en je partner brengt beslist het verkeerde mee naar huis... Zo heb je bijvoorbeeld vanaf het eerste uur na de geboorte luiers nodig, maar ook een zinkcreme tegen luieruitslag. Vochtige doekjes gebruik je enkel als je de deur uit gaat. Thuis gebruik je water en een zeep voor een gevoelige huid.

De ontwikkeling van jouw baby

Je baby’s oogjes functioneren nu erg goed. Hij kan het verschil tussen licht en donker goed onderscheiden.