De 35ste zwangerschapsweek of 37 weken na de bevalling

Je baby is begonnen aan zijn laatste groeispurt!

Foetus: Je baby weegt 2500 gram! Hij is nu ongeveer 45 cm lang.

Als je baby nog niet is ingedaald, zal je een beetje benauwd kunnen hebben. Zodra de baby indaalt zal je meteen merken dat je een stuk makkelijker ademhaalt.

Jouw lichaam

Als je baby nog niet is ingedaald, zal je een beetje benauwd kunnen hebben. Dit komt doordat je longcapaciteit onder druk van je baarmoeder met soms wel 25% afneemt! Zodra de baby indaalt zal je meteen merken dat je een stuk makkelijker ademhaalt.
Ligt je baby nog niet met zijn hoofdje naar beneden, dan zal de verloskundige proberen de ligging van de baby te veranderen. Als dit niet lukt en je baby verandert zelf ook niet meer op het laatste moment van positie, dan zal je in het ziekenhuis moeten bevallen. Is er sprake van een dwarsligging, dan moet er een keizersnede plaatsvinden.

Tip van de week

Waar je misschien ook al eens aan kan gaan denken: borstvoedingskleding. Merken als Boob en Mammae bieden speciale kleding aan die het geven van borstvoeden vergemakkelijken en discretie verzekeren. Zo hoeft niet iedereen je buik en borsten na de bevalling te zien!

De ontwikkeling van jouw baby

Je baby hoort niet alleen je hartkloppingen maar ook andere geluiden, zoals muziek en het geluid van je stem. Hij ziet nog niet goed, maar is ook niet blind. Je kindje is klaar voor de wereld buiten de baarmoeder...